Heb je last van ernstige nekklachten die je levensgeluk danig verstoren? Dan moeten deze natuurlijk verholpen worden. Hieronder een aantal tips om nekklachten te verhelpen.

Oefeningen doen

Een stijve nek kan verholpen worden door het regelmatig doen van oefeningen. Op internet staan meestal wel tips over hoe je een oefening op een juiste manier kunt uitoefenen. Let wel: dit is niet de meest aangeraden manier. Wanneer je de oefeningen verkeerd uitvoert, is er namelijk een kans dat je het alleen maar erger maakt. Je kunt daarom beter naar een fitnesscenter gaan om daar aan een personal trainer te vragen wat goede nekoefeningen zijn. Natuurlijk kun je ook terecht bij je huisarts of bij een fysiotherapeut. Vaak geven zij je tips en kun je de oefeningen dan gewoon thuis zelf uitvoeren. Dit is een goede manier om nekklachten te verhelpen, maar ook om nekklachten in de toekomst te voorkomen. Veel soorten klachten vereisen andere soort oefeningen. Daarom is een juist diagnose ook belangrijk.

Je houding aanpassen

Nekklachten worden regelmatig veroorzaakt door een verkeerde houding. Veel mensen hebben onbewust een verkeerde houding. Deze verkeerde houding kan ontstaan tijdens het werken. Zeker mensen die veel stilzitten op het werk kunnen te maken krijgen met ernstige nekklachten. Maar het kan ook komen door een verkeerde manier van slapen. In dat geval kun je de nekklachten verhelpen door je houding aan te passen. Komt het door je werk, laat je baas dan een andere bureaustoel aanschaffen. Je werkgever is immers verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid. Ook heeft deze daar belang bij, want als je echte klachten krijgt kun je ook niet meer op werk functioneren. Heb je nekklachten door een verkeerde slaaphouding? Laat je dan adviseren over je matras of je kussen. Vaak zorgen matrassen en kussens van slechte kwaliteit ervoor dat je nekklachten krijgt.

Fysiotherapie

Zijn je nekklachten zo erg dat je er in het dagelijks leven last van hebt? En helpen bovenstaande tips niet? In dat geval is de enige oplossing om professionele hulp in te schakelen. Fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van nekklachten. Zoek daarom ook een goede therapeut op en die kan je helpen.